Tipien

Tilbage i slutningen af 2015 havde jeg via andet steds ladet mig inspirere til at stille en vaskeægte indianertipi op i haven. Det ville være rigtig rart at ha’ et sted, hvor man kunne opholde sig i ikke så rart vejr, og så er det samtidig en ualmindelig flot konstruktion. Så i januar 2016 modtog jeg en kæmpepakke med teltet. Stolperne ville jeg selv indsamle og tilpasse via en lokal skov, som er ejet af en go’ ven, og som sagt så gjort:

Det tog faktisk al min fritid i 2 måneder at færdiggøre stolperne, men en skønne dag var de allesammen klar. Herefter var det blot at vente på et vejr som muliggjorde imprægnering af teltdugen, hvilket indfandt sig i starten af maj, hvor vi fik ekstrem varme og solskin.

Få dage senere blev tipidugen monteret under en næsten højtidelig stemning, og det så bare pissenice ud på den grønne plæne med det store telt!!

Hele sommeren sidste år blev der derfor brugt megen tid i tipien. Der blev lavet en del bål- og ovnmad derude, og stort set hele sommerferien blev brugt under teltdugen med indretning og afslapning og indtag af bajere og røg. Det var hyggelige stunder. Også gerne sammen med diverse naboer mv., som ligeledes synes det var et superfedt og -flot telt. Tipikonstruktioner er bare flotte:

Men men. Lykken varer ikke altid evigt, og under en ret svag storm i begyndelsen af november 2016 revnede hele bagsiden på tipien både på langs og tværs, og et sommerligt eventyr var godt og grundigt overstået. Ævs…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *