De første snit

Ja det handler ikke så meget om “The Final Cut“, men rettere de første snit. Jeg har som sådan altid fundet det behageligt at sidde og snitte i en pind uden mål eller mening, men de første rigtige snitterier fandt sted i efteråret 2015, da jeg blev ansat til bl.a. at undervise en 5. klasse i Håndværk & Design. Min indfaldsvinkel var fra starten såkaldt “grøn sløjd”, hvor man udelukkende arbejder i vådt træ – altså nyskovet træ fuld af fugtighed, fordi det nu engang er det nemmeste at arbejde i med en snittekniv, økse, skekniv mm.
Samtidig med jobbet begyndte jeg at snitte herhjemme i det meste af fritiden, og fik indkøbt diverse værktøjer og remedier, som var nødvendige for et ordentligt resultat.

Den første grydeske på vej:

Jeg var superheldig at score et læs oldgammelt guldregn fra en af naboerne, og det blev til en del superflotte køkkenredskaber med et helt fantastisk liv og spil i træstrukturen:

Samt diverse skeer af forskellige træsorter:

Og det var starten på en privat snittekarriere, som på ingen måde er overstået, men som idag blot indebærer yderligere indfaldsvinkler til dét at arbejde med et stykke pind…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *